17 November 2017

SunData grote winnaar van de tiende ASN Bank Wereldprijs

Afgelopen woensdag 15 november was het zover: de finale van de ASN wereldprijs. Vol spanning zaten wij, het team van SunData, in de Kunsthal in Rotterdam met zo’n 300 mensen te wachten op de uitslag. En toen kwam het verlossende woord. SunData, winnaar van de ASN Bank Wereldprijs in de categorie ‘klimaatbescherming’ en ook de winnaar van de publieksprijs. Wat een fantastisch resultaat!

Het traject

De aanloop naar deze prestigieuze prijs was al een waardevolle ervaring. Van de 246 inzendingen behoorde SunData tot de selectie van 30 bedrijven die mee konden doen aan de trainingsdag. Daarna begon het pas echt. Na een pitchwedstrijd en een kritisch gesprek met de vakjury kregen wij te horen dat we in de finale stonden! Naast de prijs van de jury konden wij ook de publieksprijs winnen. Vol energie hebben we ons netwerk ingeschakeld en er is massaal op ons gestemd. Hierbij willen we alle stemmers en promotors hartelijk danken voor de geweldige inzet. Mede dankzij jullie support zijn we in staat om SunData verder te ontwikkelen.

En nu?

We bouwen met SunData aan de grootste zonne-energiedatabase ter wereld. Dit is hard nodig, want alleen zo’n database kan bepalen of zonnepanelen maximaal presteren. Om deze database te vullen, willen wij zoveel mogelijk zonne-energiesystemen koppelen aan onze database. De productie van zonnepanelen wordt geanalyseerd en actief in de gaten gehouden. Zo kan je snel reageren op het moment dat er iets niet klopt, onafhankelijk van het merk en installateur. SunData is van mening dat er geen zonnepanelen meer geplaatst moeten worden zonder 24/7 actieve monitoring. We werken momenteel hard om dit voor steeds meer zonnepanelen en merken omvormers toegankelijk te maken. Via grote installatiebedrijven gaan wij dit voor steeds meer eigenaren van zonnepanelen mogelijk maken. SunData gaat ervoor zorgen dat de zon niet voor niets schijnt!