10 May 2023

Boost het Zonne-energie Rendement met een Service-abonnement

De Mythe: Zijn zonnepanelen echt onderhoudsvrij?

Een paar jaar geleden was er een algemeen aangenomen idee: zonnepanelen zijn onderhoudsvrij. Maar net als elke technologie, hebben zonnepanelen periodiek onderhoud nodig om op hun optimale capaciteit te blijven functioneren.

De groeiende trend: Service-abonnementen voor zonnepanelen

Gelukkig worden er steeds vaker service-abonnementen voor zonnepanelen aangeboden. Dit is een positieve ontwikkeling die het onderhoudsgemak van zonne-energiesystemen bevordert.

Het belang van onderhoud: Waarom een service-abonnement?

Naar schatting zijn er ongeveer een miljoen huizen met zonnepanelen die geen servicecontract hebben. Zonder een service-abonnement kan de eigenaar van de zonnepanelen geconfronteerd worden met onvoorziene problemen en kosten. Na de installatiegarantie is de installateur niet verplicht om onbetaalde service te verlenen, wat leidt tot de stelling "geen service-abonnement = geen service".

De realiteit van service-abonnementen: Monitoring en prestatievergelijking

Veel service-abonnementen bieden monitoring aan, maar verrassend genoeg maken ze geen prestatievergelijking. Het produceren van kWh is tenslotte het doel van zonnepanelen, en het regelmatig controleren van hun prestaties kan u helpen het meeste uit uw investering te halen.

Het Sundata verschil: Geavanceerde monitoring met prestatievergelijking & ticket software

Bij Sundata, monitoren we meer dan 15.000 zonnepaneelinstallaties als onderdeel van service-abonnementen die onze klanten (installatiebedrijven) aanbieden. We vergelijken de werkelijke opbrengst met de verwachte opbrengst, bepaald door onze geavanceerde algoritmes. Dit soort inzichtelijke prestatievergelijking zou een minimumvereiste moeten zijn in elk service-abonnement.

En indien er een probleem geconstateerd wordt komt de geintegreerde ticket software om de hoek kijken. Zo wordt het probleem snel opgelost.

De Conclusie: Waarom een Service-abonnement een Slimme Keuze is

Het hebben van een service-abonnement voor je zonnepanelen betekent gemoedsrust, kostenbesparing op de lange termijn en het maximaliseren van de efficiƫntie van je systeem. Het betekent ook dat je altijd kunt rekenen op professionele hulp wanneer je die nodig hebt.

Boost het Zonne-energie Rendement met een Service-abonnement