12 April 2022

10 vragen beantwoord over Sundata’s nieuwste tool 'Tickets'

1. Wat doet Tickets?

Deze veelgevraagde feature faciliteert support. Met Sundata melden wij jou als er iets aan de hand is met aangesloten pv-installaties, maar vervolgens moet dat ook opgepakt worden. Met Tickets maak je iemand verantwoordelijk voor een storing en zorg je er voor dat die ook echt wordt opgelost.

2. Wat is het doel van het aanmaken van een ticket?

Het is een goede manier om iemand verantwoordelijk te maken voor een storing. Voorheen deed je dat misschien via Notes, maar die tool is handig om een issue te omschrijven maar je maakt er niemand verantwoordelijk mee voor de oplossing. Daarom raden we je aan om vanaf nu Tickets te gebruiken, omdat dat een meer actiegerichte tool is.

3. Waar vind ik Tickets?

Log in op app.sundata.nl en het linkermenu zie je het dashboard Tickets. Hier vind je een overzicht van alle aangemaakte tickets, de status per ticket en wie ervoor verantwoordelijk is.

4. Hoe maak ik een ticket aan?

Dat kan op 2 manieren:

1. Via het dashboard Health Zie je hier dat 1 van jouw aangesloten Plants een storing heeft? Dan open je de Plant en klik je rechtsboven op de pagina op de gele button Create ticket. Vervolgens vul je een titel en omschrijving van de storing in, en wijs je het ticket toe aan de verantwoordelijke persoon. Die krijgt vervolgens een e-mail en kan met de storing aan de slag. Je kunt ook meerdere personen toewijzen aan een ticket.

2. Via het dashboard Issues (ook in het linkermenu) vind je de button Create ticket. Via deze weg worden de titel en omschrijving van de storing al voor je ingevuld, die je uiteraard kunt aanpassen.

5. Hoe krijg ik een helder overzicht van alle aangemaakte tickets?

Ga via het linkermenu naar het dashboard Tickets. Hier kun je:

 • selecteren op openstaande en/of gesloten tickets.
 • een overzicht maken van tickets per aangewezen persoon.
 • selecteren op type storing, als je gebruik maakt van tags per ticket. Zo kun je gericht zoeken op storingen op basis van indicatoren als Yield Status of Driver.

Dit alles maakt dat je – zeker bij grotere plants met honderden dan wel duizenden installaties – heel goed overzicht krijgt van de lopende storingen. En wat er nog gedaan moet worden om die op te lossen.

6. Hoe pas ik een ticket aan, bijvoorbeeld als ik het ticket wil sluiten?

Ga via het linkermenu naar het dashboard Tickets. Hier kun je ieder ticket aanpassen. Zo kun je:

 • het ticket toewijzen aan meerdere of andere collega’s.
 • via Comments aangeven welke acties ondernomen zijn.
 • de titel en omschrijving van het ticket aanpassen.
 • het ticket sluiten zodra de storing is opgelost.
 • 7. Heb je via Tickets ook direct contact met externen, zoals de eindklant of child companies?

  Nee, Tickets is een interne tool voor installateurs waarbij je de verantwoordelijkheden neerlegt bij jezelf of collega’s. Tickets communiceert niet naar buiten, bijvoorbeeld via e-mail naar de eindklant of een child company zoals een woningcorporatie. Collega’s aan wie je een ticket toewijst, krijgen wél een e-mail zodra een ticket aan hen is toegewezen. Ook kun je Notes openbaar maken, zodat ook child companies die kunnen lezen.

  8. Is een ticket gekoppeld aan een adres, oftewel een Plant?

  Ja, tickets kun je koppelen aan alle aangesloten Plants. Onder een Plant kunnen meerdere meters of omvormers hangen, maar daar zijn tickets niet aan gekoppeld.

  9. Wat is het verschil tussen een vraag insturen via de chat en Tickets?

  Via de chat of via support@sundata.nl stel je al je vragen aan Sundata. Tickets gebruik je als communicatietool binnen jouw eigen organisatie. Je kunt een ticket niet aan Sundata toewijzen. Heb je een vraag over een specifiek ticket, stuur ons gerust het ticketnummer via de chat of e-mail, dan kijken we met je mee.

  10. Kun je Tickets koppelen aan een extern ticketsysteem zoals Zendesk?

  Nu nog niet, maar die optie zijn we aan het onderzoeken.

  P.S. Ken jij Sundata Support al?

  Via het Sundata monitoringsplatform stuur je via de chat makkelijk je vragen in als je ergens niet uit komt.

  Op support.sundata.nl vind je veel artikelen met advies en antwoorden van het Sundata-team. Op zoek naar advies op maat? Je kunt ons altijd mailen op support@sundata.nl

  Vragen over Tickets? Laat het ons weten!

  PLAN EEN GRATIS DEMO IN. VUL HIER JE GEGEVENS IN EN WIJ NEMEN CONTACT OP: