30 April 2018

SunData haalt 300.000 euro groeikapitaal op bij investeerders

Databedrijf SunData heeft tijdens een eerste investeringsronde bij DOEN Participaties, Enfuro Investments en Fraats Holding 300.000 euro aan durfkapitaal opgehaald. SunData zorgt dat zonnepanelen meer duurzame energie opwekken door slimme data-analyse toe te passen. Hierdoor kunnen zonnestroomsystemen tot wel 15% beter renderen. De financiering is nodig om meer data te kunnen analyseren, algoritmes te ontwikkelen en testen uit te voeren die slecht presterende zonnestroominstallaties nog sneller kunnen opsporen.

Sundata

We zijn ontzettend trots op onze succesvolle investeringsronde en het vertrouwen dat we krijgen vanuit de financiers. We ontwikkelen monitoringsoplossingen die ervoor zorgen dat zonnepanelen het maximale uit de zon halen. Onze software oplossingen verhogen zonne-energie productie en dragen bij aan een duurzamere wereld. We werken met systeemeigenaren, installatiebedrijven en netbeheerders om de beschikbare data te ontsluiten en te benutten. Monitoring is onmisbaar om de energietransitie tot een succes te maken.

Doe jij mee?

We verzamelen elke dag op grote schaal data uit energiesystemen. Deze bak aan data kan wel wat slimme en eigenwijze koppen gebruiken. We zijn daarom per direct op zoek naar een lead-, een front-end en een creative developer. Samen werken we aan een slimmer energiesysteem en meer duurzame energie!

Voor meer informatie kan je vinden op jobs.sundata.nl